De stichting Meer Doen Met Minder Geld wordt geheel gerund door vrijwilligers. Een kernteam, bestaande uit Joëlla Fieman, Gerrie Brommer, Dewy Faber, Joke van Balen en Rob Kolenbrander, houdt zich bezig met het dagelijkse reilen en zeilen van de stichting. Daarnaast hebben we een formeel bestuur en natuurlijk veel lieve en helpende vrijwilligers! Hieronder een organogram van de stichting en de leden van het kernteam stellen zich voor.

Kernteamleden

Joëlla

Hallo, Ik ben Joëlla Fieman. Ik ben 47 jaar jong en sinds ruim 16 jaar woon ik opnieuw in Zwolle. Daar woon ik samen met mijn zoon, 2 honden en de kat. Nadat ik na een burn out en wat andere omzwervingen mijn draai niet langer kon vinden in het maatschappelijk werk ben ik het over een andere boeg gaan gooien. Door tal van vrijwilligersbaantjes kwam in 2015 het burgerinitiatief Meer doen met minder geld van de grond. In 2018 werd dat een stichting en ik heb alle stappen mee mogen lopen. Het enthousiasme om kennis en kunde te delen met iedereen die dat leuk vindt is nog steeds even groot en even waardevol. Ik ben betrokken bij de stichting als organisator, cursusleider en bestuurslid.

Gerrie

Hallo, ik ben Gerrie Brommer (52 jaar) en ik ben betrokken geweest bij de start van de cursus. Na een aantal jaren afwezig geweest te zijn ben ik weer terug in het team met veel plezier.

Ik ben al jaren afgekeurd voor werk maar zet mij al heel lang in voor verschillende vrijwilligersfuncties zoals het geven van computercursussen voor ouderen en begeleiden van activiteiten voor dementerenden.

Daarnaast ben ik dus actief bij de cursus meer doen met minder geld omdat ik het leuk vind mensen op een positieve manier iets te leren over leven met weinig geld. Verder ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met schilderen en andere creatieve activiteiten. Ook heb ik een hond en 2 katten waar ik mijn tijd en aandacht aan besteed.

Dewy
Hoi, ik ben Dewy en ik ben 32 jaar. Na 14 jaar in Zwolle te hebben gewoond, woon ik sinds 2020 met mijn 2 honden en andere dieren in Epe. Ik heb in 2017 de cursus gedaan en voelde gelijk een klik met de stichting, haar ideologie en hoe de stichting werkt. Sindsdien ben ik vrijwilliger geworden, een switch gemaakt naar het kernteam (die zorgt voor het praktische reilen en zeilen van de stichting) en ik zit sinds 2020 in het bestuur. Ik werk vanuit ervaring en intuïtie en vind het ontzettend mooi om te zien hoe we anderen op een positieve en open manier kunnen laten zien waar hun krachten liggen.

Naast het werk bij de stichting werk ik op een zorgboerderij en heb ik een nagelsalon aan huis waar ik ook beide met veel plezier werk.

Joke

Hee ik ben Joke, ik ben 32 jaar en samen met mijn hond Bonnie en Bella woon ik in Zwolle.

Ik combineer mijn kantoorbaan met mijn eigen bedrijf. Hiernaast zit ik in het kernteam van de stichting. Ik houd mij vooral bezig met het vrijwilligersbeleid en help met het bedenken van de strategische kanten van de stichting. Ik vind deze afwisseling leuk en ik vind het fijn dat ik iets kan doen om anderen te helpen.

In mijn vrije tijd zijn er een aantal dingen die ik graag doe; Ik doe regelmatig met vrienden spelletjes en vind het heerlijk om iets creatiefs te doen. Daarnaast hou ik van lekker eten, maar zodat het niet uit de klauwen loopt doe ik ook sport; Hardlopen, tennis, suppen zijn de sporten die ik regelmatig doe.

Ik hou van kamperen! In de zomer of in de winter maakt mij niet uit, zolang het maar in een tent is. Ik houd ervan om in de natuur te zijn en de missie en visie van de stichting sluiten dan ook goed aan op mijn eigen ideeën. Om meer ….. met minder te doen!

Rob

Hoi, ik ben Rob, 59 jaar, en ik woon sinds 2004 in Zwolle. In 2021 heb ik de cursus gedaan en was erg positief verrast over de cursusinhoud en de stichting. Er was een fijne klik met de andere kernteam-leden en in 2022 besloot ik toe te treden tot het kernteam. Behalve mijn werk als cursusleider houd ik mij bezig met websitebeheer.

Naast deze stichting werk ik in een kindertheater en in de geluidstechniek.