In enkele edities van de cursus Meer doen met minder geld kwam beveiligingsmedewerkster Annemieke een gastles weerbaarheid geven. Verschillende cursisten hadden de wens om dit onderwerp uitgebreider aan te pakken en ermee te oefenen. Om die reden organiseerde de stichting op 24 januari 2020 de workshop weerbaarheid. Want, wanneer je je weerbaar weet is het gemakkelijker om erop uit te gaan.

Weerbaarheid begint bij je grondhouding. Wat straal je uit, hoe kom je over en waar kun je “spelen” met je houding zodat je niet een gemakkelijk slachtoffer wordt. Het ervaren van eigen kracht, alleen al door houding, werd ervaren en met veel enthousiasme konden we de lijn doortrekken naar diverse oefeningen. Aan de hand van een aantal alledaagse situaties zijn verschillende fysieke weerbaarheidstechnieken aan de orde gekomen. Deze zijn uitgebreid geoefend zodat de techniek ook in echte situaties toegepast kan gaan worden.

Voor elke deelnemer geldt dat hij/zij een voorkeur heeft en voor alle voorkeuren is ruimte gemaakt.

De workshop en enthousiast ontvangen. Duidelijk werd dat er behoefte is aan een vervolg hierop.

De workshop is aangeboden aan alle oud cursisten. We zagen dat er ook oud cursisten kwamen die de gastles niet kenden en dus nu voor het eerst kennis maakten met fysieke weerbaarheid. Mooi om ook hier weer de verbinding te ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *