Geldzorgen komt iedereen wel eens tegen. Daar is niks geks aan. Maar wat als geldzorgen niet tijdelijk zijn of niet zomaar even te verhelpen?

Sociaal wijkteam Noord en travers Welzijn organiseerden daarom een bijeenkomst voor wijkbewoners van Holtenbroek en AA-landen én voor professionals. Om samen in gesprek te gaan én om te beleven hoe geldzorgen inwerken op ons brein.

Ons werd gevraagd een aandeel te leveren in de vorm van twee beleefrondes én een stand op de infomarkt.

In de beleefrondes presenteerden we een stellingenspel. De bedoeling was om je mening te geven over verschillende pittige stellingen. We waren blij om te zien dat de deelnemers het allemaal zo zwart wit niet zien en behoefte hebben aan nuance. Dat betekent dat we bereid zijn elkaar ten volle te zien. Hoe waardevol is dat……

Het is goed om te merken dat de mensen die het betreft ook ruimschoots aanwezig waren naast allerlei professionals.

Wij als ervaringsdeskundigen kunnen daarin een mooie verbinding maken op allerlei vlakken. De bereidheid om samen te kijken naar oplossingen blijkt groot te zijn. En dat is mooi om te ervaren.

En nakletsen onder het genot van een lunchbuffet waarbij je zelf heerlijke broodjes kon samenstellen. Dat was natuurlijk een rijke afsluiting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *