Ingrediënten voor 4 personen 

 

 

5 sinaasappels 

10 bitterkoekjes 

25 gram boter 

4 eetlepels honing 

Griekse yoghurt 

 

 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers 1 sinaasappel uit en halveer 4 sinaasappels. Snijd met een puntig mesje of grapefruitmesje het vruchtvlees los van de schil en snijd de partjes los. Leg de sinaasappels met het snijvlak naar boven in een ovenschaal.  

Verkruimel de bitterkoekjes (in keukenmachine) en verdeel het kruim over de sinaasappels. Verwarm in een steelpan de boter en honing al roerend tot een siroop. Schenk driekwart ervan over de sinaasappels en roer het sinaasappelsap door de rest van de siroop. Schenk dit mengsel op de bodem van de schaal.  

Zet de schaal in het midden van de oven en laat de sinaasappels in 25 minuten zacht en warm worden. Leg de sinaasappels op vier borden en schep op elk wat Griekse yoghurt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *