Beursvloer Zwolle is een initiatief dat al jaren in Zwolle bestaat en als doel heeft om bedrijven en ondernemers meer te verbinden met maatschappelijke organisaties, zodat zij iets voor elkaar kunnen betekenen.

Dit jaar gingen Joella en Gerrie voor de tweede keer naar de Beursvloer om te kijken of we met andere organisaties een deal konden sluiten. Goed voorbereid, met een lijst van organisaties die we wilden spreken, gingen we aan de slag. Al snel liep het weer anders dan verwacht, omdat wij door anderen uitgenodigd werden om te komen praten. Met andere woorden: ons verlanglijstje verdween al heel snel in de prullenbak.

Gelukkig zijn we niet met lege handen naar huis gegaan. We hebben maar liefst 5 matches kunnen laten vastleggen door de aanwezige notaris.

De eerste match is al heel snel verzilverd, omdat we een mooie laptop met tas mochten ophalen bij Charley van ICT stichting Kringloop Zwolle. Onze tegenprestatie is, dat we mensen wijzen op hun winkel en vertellen dat ze ook op zoek zijn naar vrijwilligers met basiskennis van m.n. de hardware van computers.

De tweede match hebben we gesloten met Arbo Positief, waarbij wij een workshop gaan geven voor de mensen in hun doelgroep en daarmee hopen wij weer nieuwe cursisten te vinden.

De derde match is gemaakt met Mobiliteit Oost, die werken met werkzoekenden. We krijgen 2x een ondernemerssessie om na te denken over onze toekomstplannen en hoe we die willen bereiken. Als tegenprestatie geven we een gastles over onze cursus voor hun doelgroep.

De vierde match hebben we gesloten met de Dimence Groep waar onder andere De Kern, welzijnwerk, Trancefore, Jeugdzorg, Mindfit, en Dimence vallen. Het was een erg leuk gesprek met een vroegere klasgenoot van Gerrie en haar collega. En het resultaat is niet mis. We mogen voor de Dimence groep 2x een hele cursus gaan geven. Dit betekent dus 18 keer een ruimte, met alles wat we er verder voor nodig hebben om de lessen te geven. Als tegenprestatie mogen mensen, die zich via hun netwerk aanmelden, meedoen.

De vijfde match houden we nog even geheim. We willen er alleen over zeggendat dat wij als tegenprestatie een dag gaan werken in een spoelkeuken.

One thought on “De beursvloer 2018 was voor ons weer een succes!!

  1. Bianca de bryijn schreef:

    Een vruchtbare dag! Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *